ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Arakan'daki Vahşeti Kınıyoruz

Arakan’daki Müslümanlara Yapılan Soykırımı Kınıyoruz

Tarih : 26.07.2012

Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Rohingya Müslümanlarını hedef alan şiddet olaylarında Myanmar ordusunun ve hükümetinin azınlık olan Müslümanlara karşı giriştikleri cinayet, tecavüz, göçe zorlama, soykırım ve katliam had safhaya ulaşmıştır. Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin uğradığı vahşet ve soykırımdan duyduğumuz derin üzüntüyü tüm İslam âlemiyle paylaşıyoruz.

Toplu katliamlar, sürgünler, Budistlerin mültecileri öldürmesi ve son günlerde Suriye'de yüzlerce insanın katledilmesi içimizi burkmuş, yüreğimizi dağlamıştır. Üzüntümüz, mübarek Ramazan ayına kavuşma sevincimizi kursağımızda bırakmıştır.

Bu zalimler cüretlerini; Müslümanların birlik olmayışından almaktadırlar. Aramızdaki hiçbir mesele; kardeşlerimizin kanından, canından, namusundan daha değerli değildir. İslam ümmeti olarak, bizler aramızda vahdeti sağlamadıkça daha pek çok kardeşimizin dünyanın farklı yerlerinde katledildiklerine, pek çok bacımızın namuslarının çiğnendiğine şahit oluruz.

Bugün Arakan'da kardeşlerimizin uğradığı vahşet ve katliamlar, İslam âleminin şu hakikati iyice anlamasına vesile olmalıdır: Bizim bizden başka kimsemiz yok! Başkasının bize ağlayacağı, bizim için endişeleneceği yok! Bir an önce aramızdaki her türlü ihtilafı bir kenara bırakmalıyız. Müslüman karşı karşıya olmaz; yan yana, ard arda, omuz omuza, kol kola olmalıdır.

Karaman İlim İrfan Merkezi Derneği olarak, Arakan'daki soykırım ve şiddetin sorumlularını ve bütün destekleyicilerini şiddetle kınıyor ve bu vahşetin sona erdirilmesi için Müslümanların ve mülteci duruma düşmüş erkek, kadın ve çocukların korunması ve güvenliklerinin temin edilmesi için İslam İşbirliği Teşkilatı'nın ve Birleşmiş Milletlerin derhal ve acilen harekete geçmesi ve uygulanabilir kararlar alınması çağrısında bulunuyoruz. Tüm Müslüman kardeşlerimizi de bu mübarek günlerde zulüm gören müslüman kardeşlerimizin selameti için Allah-u Teâlâ'ya dua etmeye ve zalimlere beddua etmeye çağırıyoruz.

 

Karaman İlim İrfan Merkezi Derneği
         Yönetim Kurulu

 

Dernek Başkanı
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Anketimize Katılın
Toplumumuzun Hangi Alanda Gelişmeye İhtiyacı Vardır?

Tarihi
Kültürel
Dini
İlim - Fen
Sosyal

Ekmek İsraf Etme
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon :

Adres : İmaret Mah. 154.Sk. No:7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır Projen Danışmanlık tarafından geliştirilmiştir.
Aktif :
Bugün :
Toplam :